RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

19 вересня

Всі новини

ТЦК на Прикарпатті забрав водія автобуса, який віз 50 туристів - всі деталі скандалу

30 серпня в Івано-Франківській області правоохоронці та працівники ТЦК затримали водія туристичного автобуса з Полтавської області, в якому перебувало 50 осіб, серед яких восьмеро дітей. Інцидент стався у місті Яремче.

Про це "Суспільному" повідомила Юлія, одна з туристок з Полтави.

Затримання відбулося близько 8:20 ранку.

"Водій зупинився неподалік заправки. Поки люди відійшли поїсти, у туалет, під'їхала поліція разом із працівниками Надвірнянського районного ТЦК. Водія із документами, ключами від автобуса та грошима на пальне посадили в автомобіль та забрали. Усі люди залишились на вулиці. Виїзд у Полтаву мав бути завтра вранці. Із водієм їхав його 14-річний син, який залишився зараз один, бо тата забрали. Дитина намагалась додзвонитись до батька, він йому тільки сказав, що він у Франківську в лікарні проходить ВЛК", — розповіла жінка.

Пресофіцер Івано-Франківського ТЦК та СП Дмитро Бойканюк відмовився коментувати ситуацію, порадивши звернутися з інформаційним запитом до Сухопутних військ ЗСУ.

Юрист Дмитро Моргун зазначив, що затримання водія не мало належних підстав і є порушенням конституційного права на виконання трудових обов’язків і перевищенням службових повноважень. За його словами, ці дії можуть бути кваліфіковані за статтями 146 та 365 Кримінального кодексу України — незаконне позбавлення волі та перевищення влади або службових повноважень.

Пасажирів автобуса пересадили на місцевий транспорт. Другий водій автобуса Олександр розповів журналістам, що, оскільки його колегу затримали, він самостійно повезе пасажирів до Полтави 31 серпня. Він зазначив, що для такої відстані потрібно мати ще одного водія.