RU  UA  EN

Вівторок, 17 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

16 вересня

Всі новини

Українські розвідники здійснили кібератаку на російські підприємства ВПК

Кіберфахівці ГУР атакували низку російських ресурсів, причетних до ведення війни.

Про це повідомляється на офіційному телеграм-каналі ГУР.

Зокрема, під ударом опинились підприємства, які виготовляють елементи для радіоелектронної бази, інших запчастин для російської зброї, обладнання для обробки металів, беруть участь в розбудові об’єктів військової інфраструктури.

Серед підприємств, які зазнали кібертаки, - «СМКомплект ЕК», «КрістЕлКом», «КонтурНІІРС», «Чіп-проф», «челябінський завод промислової модернізації», «сібінструмент», «смєтка.ру» та низка інших.

"В результаті кібероперції фахівці ГУР МОУ отримали доступ до 14 серверів, знищили внутрішню інфраструктуру атакованих цілей шляхом стирання системних файлів, баз даних та резервних копій. Також на сайтах атакованих ресурсів кіберфахівці-розвідники розмістили привітання до Дня Воєнної розвідки України", - розповіли в ГУР.

Нагадаємо, кіберфахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони України та хакерська група "ВО Team" зупинили роботу підприємства з розробки ядерної зброї Росії. Отримана інформація дозволить встановити механізми обходу західних санкцій та осіб, причетних до цього.