RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

Двох військових судитимуть за розстріл поліцейських на Вінниччині

Двоє військовослужбовців постануть перед судом через розстріл працівників Національної поліції у Вінницькій області.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

Зазначається, що прокурори регіонального відділення Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону передали до суду матеріали кримінальної справи.

Йдеться про розслідування дій щодо двох військовослужбовців, які під час перевірки транспорту вбили одного працівника поліції та поранили іншого, а самі втекли з місця події.

Військовим інкримінують низку статей ККУ (ч. 2 ст. 15 п. п. 1, 9, ч. 2 ст. 115, п. 9, ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 263, ст. 348, ч. 4 ст. 408, ч. 4 ст. 410):

  • закінчений замах на умисне вбивство двох громадян з метою приховати інше кримінальне правопорушення;
  • привласнення, носіння, зберігання, купівля вогнепальної зброї та бойових припасів без дозволу;
  • посягання на життя працівника правоохоронного органу;
  • самовільне залишення військової частини зі зброєю.

За версією слідства, вночі 20 квітня цього року на Вінниччині поліцейські зупинили фігурантів справи. Оскільки чоловіки неодноразово на власному авто перевозили привласнене військове майно (зброю та боєприпаси), то під час перевірки один із них задля приховання вчиненого кримінального правопорушення, почав сутичку, вистріливши. У результаті один із поліцейських загинув на місці, а іншого було поранено.

Військові втекли з місця події та переховувались від правоохоронців. Їх затримали на наступний день під час спроби незаконного перетину держкордону до Молдови. Зараз обвинувачені перебувають під вартою.

Нагадаємо, раніше ми писали про деталі події, коли біля села Флорине Вінницької області під час перевірки документів у комендантську годину двоє чоловіків розстріляли поліцейських.

Як повідомляв "Апостроф", у ніч на 14 вересня у селі Олешин Хмельницької області сталась стрілянина: п'яний чоловік розстріляв два поліцейських авто.