RU  UA  EN

Понеділок, 23 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

23 вересня

Всі новини

Двох "чиновників" із Криму судитимуть у справі про колабораціонізм

Українські правоохоронні органи направили до суду матеріали щодо двох російських чиновників із тимчасово окупованого Криму у кримінальній справі про колабораційну діяльність.

Про це повідомив пресцентр Прокуратури АР Крим та м. Севастополя.

Слідство встановило, що минулого року один з обвинувачених добровільно зайняв посаду в окупаційному уряді Севастополя - "директора" Департаменту транспорту та розвитку дорожньо-транспортної інфраструктури Севастополя. Як свідчать відкриті дані, йдеться про Станіслава Таматаєва.

Інший "чиновник" навесні минулого року обійняв посаду в окупаційній адміністрації Феодосії та став "заступником голови адміністрації - головним архітектором міста". За відкритою інформацією, відповідну посаду обіймає Філіп Бірюк.

"На своїх посадах обвинувачені виконують функції представників влади держави-агресора та забезпечують її діяльність на території півострова", - повідомили у прокуратурі.

Їхні дії кваліфікували як колабораційна діяльність (ч. 5 ст. 111-1 ККУ). Покарання за статтею передбачає до 10 років позбавлення волі.

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальні акти за аналогічною статтею щодо 68 окупаційних кримських "чиновників".

Як повідомляв "Апостроф", співробітники СБУ за процесуального керівництва Донецької Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону викрили та затримали на Донеччині агента РФ, що здавав координати бойових позицій ЗСУ під Покровськом.