Розвідка розповіла про опального російського офіцера на Донбасі

На посаду "командира мотострілецького батальйону 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК (Донецьк, Україна) Центру територіальних військ (Новочеркаськ, Росія) Південного військового округу (Ростов-на-Дону)" призначено майора збройних сил РФ Ізотова Олександра Васильовича.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України.

Нижче публікуємо фото майора Ізотова:

Майор Ізотов народився 25 грудня 1982 року в місті Буддьоновськ Ставропольського краю, закінчив Військовий інженерно-технічний університет в 2006 році.

За інформацією розвідки, на Донбас Ізотова направили в березні 2015 року з посади начальника штабу 2-го мотострілкового батальйону 205 окремої мотострілкової бригади (Буддьоновськ, Ставропольський край) 58 Армії (Владикавказ) Південного військового округу (Ростов-на-Дону) ЗС Росії.

Підкреслюється, що підрозділи зі складу 205 омсбр брали участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях Донбасу в районі Макіївки та Авдіївки в листопаді 2014 року.

Також розвідка повідомляє, що майор Ізотов був одним із командирів підрозділів 11 окремого мотострілецького полку, який виступив із відкритим протестом проти бездарного командування і жорстокості командира полку полковника ЗС Росії Титова Романа Борисовича (раніше був судимий за перевищення службових повноважень із застосуванням насильства і зброї), дії якого призвели до втрати майже 80% особового складу, і вимагав від командування 1 АК звільнити Титова з посади.

Як повідомляв "Апостроф", серед російських солдатів, які перебувають на тимчасово окупованій території Донбасу, спостерігаються випадки масового звільнення.