RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Росії спрогнозували, скільки може тривати конфлікт на Донбасі

Російський журналіст, військовий репортер Орхан Джемаль спрогнозував, скільки ще може тривати конфлікт на Донбасі.

Про це журналіст розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Події навколо Донбасу розвиваються, як в 1990-ті роки розвивалися навколо Південної Осетії та Абхазії. У 1990-ті роки там були бойові дії, потім почали з'являтися самоврядні території під московським протекторатом, при тому що Москва формально визнавала їх частиною Грузії аж до 2008 року. Тобто фактично 16 років ці території перебували у режимі, коли вони де-факто не були Грузією, їх опікала Росія, яка при цьому заявляла, що вважає їх частиною Грузії. Москва їх озброювала, їх кришувала в міжнародному плані, але при цьому на словах говорила: "Це Грузія, і ми будемо всіма силами прагнути до нормалізації відносин, щоб прийти до всім прийнятного вирішення". І так далі. Те саме, що зараз робиться навколо Донбасу і називається Мінськими угодами.", - пояснює Джемаль.

На думку журналіста, судячи з прикладу Грузії, такий конфлікт може тривати і 16 років, оскільки цей сценарій дуже вигідний для Росії.

оді Росія підтримувала таку політику щодо Шеварднадзе і Грузії. Це була ситуація, яку вона створила і контролювала. Це був певний важіль тиску. Така сама ситуація була навколо Нагірного Карабаху, коли Росія консервувала цю ситуацію, тому що був необхідний важіль тиску на Баку. Аналогічна історія в Придністров'ї. Це завжди працювало. Тобто дуже дивно, якщо Росія визнає це невигідним. Зараз у неї є інструмент тиску на Київ", - вважає Джемаль.

Більше читайте в матеріалі "Апострофу": Війна в Сирії допомогла Путіну помиритися з США, не віддаючи Донбас і Крим.