RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Затримання охоронця ватажка ДНР: з'явилося відео з його розповіддю

Служба безпеки України (СБУ) опублікувала відео з розповіддю російського бойовика, який здався в полон та, за його словами, був в особистій охороні ватажка ДНР Олександра Захарченка.

Відео розповіді бойовика опубліковано на YouTube СБУ.

Затриманий розповів, що він був завербований у 2014 році російськими спецслужбами для участі у збройному конфлікті проти України. Уродженець Північного Кавказу пройшов навчання у диверсійному таборі в російському Ростові-на-Дону. Потім куратори переправили найманця разом з "казаками" на тимчасово окуповані терористами території України. Бойовик брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції у багатьох точках, зокрема у Донецькому аеропорту, поблизу Широкиного та Пісків у Донецькій області.

Найманець засвідчив, що під час перебування на тимчасово окупованих терористами територіях входив до незаконних збройних формувань "Святой Георгий", "Восток" та "Патриот". Упродовж травня - серпня 2015 року у складі "особливого відділу республіканської гвардії" забезпечував особисту охорону ватажка терористів ДНР Захарченка.

Останнім часом, як пояснив бойовик, він розчарувався в ідеях фейкової "новоросії" та не побачив жодних проявів "українського фашизму", на боротьбу з яким його вербували російські спецслужби. За словами найманця, перебуваючи у складі незаконних збройних формувань, він переконався в тому, що кривавий конфлікт штучно створений та підтримується Росією. Бойовик на власні очі бачив вбивства мирних громадян російськими військовими, зґвалтування, мародерства та грабунки, внутрішні розбірки, викликані повальним зловживанням "ополченцями новоросії" дешевого алкоголю та наркотиків.

Як повідомляв "Апостроф", вчора в мережі з'явилося відео допиту бойовика, який сам здався у полон.