RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

У Миколаєві викрили контрабандний експорт на мільйони гривень

Співробітники митного поста "Дніпро-Бузький" Миколаївської митниці цими вихідними припинили вивезення з України партії макухи вартістю $90, 45 тисяч (приблизно 2,44 млн грн).

Про це повідомляє прес-служба митниці.

За цим фактом складено протокол про порушення митних правил за статтею "Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю".

Підставою для складання протоколу стала оперативна інформація про фіктивність зовнішньоекономічної угоди щодо товару "Макуха соняшникова, суха" в кількості – 1, 005 млн кг.

Перевіркою цієї експортної операції, яка була проведена до етапу митного оформлення, встановлено, що офіційний директор фірми-експортера ніякого відношення до фінансово-господарської діяльності фірми не має, ніяких договорів не укладав й документів не підписував.

Документи, що надані до митного оформлення, містили неправдиві дані щодо посадових осіб фірми-експортера. Співробітники Миколаївської митниці спрацювали оперативно, оскільки товар вже готувався до відвантаження на судно закордонного плавання, провели митний огляд товару й склали протокол про порушення митних правил.

Наразі товар вилучено. Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100% вартості товару з конфіскацією.