RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

​Замах на чеченських АТОшників у Києві: Окуєва розповіла про стан і поранення Осмаєва

Аміна Окуєва повідомила свіжі дані про стан її чоловіка Адама Осмаєва, на якого вчора було скоєно замах.

"Декілька хвилин тому була у Адама. Він у свідомості - все розуміє, але говорити поки не може через апарат штучного дихання. Стан досить стабільний, але пам'ятаємо про те, що перші три дні в таких ситуаціях завжди критичні. Продовжуйте, будь ласка, молитися", - написала вона в Facebook.

Вона додала, що "мусульманський піст, який ми дотримувалися в той страшний день (вчора) судячи з усього дуже полегшив операцію Адама".

"Якщо коротко, порожнисті органи його черевної порожнини були порожні і виявилися не пошкоджені, що дало можливість перелити йому назад його власну кров, що витекла з пораненою печінки. Частину легені довелося видалити і накласти шви на розірвану діафрагму. Головне зараз позитивна гемодинаміка (стан) в найближчі три дні", - додала Окуєва.

У той же час вона прокоментувала дані про те, що нападником був "особистий кілер" Рамзана Кадирова: "На залишках його совісті багато вбивств чеченців у тому числі і в Європі".

"Я рада, що він отримав по заслугах саме від моєї руки (за попередньою інформацією він буде "ходити під себе" протягом всього залишку свого жалюгідного життя (одна куля застрягла у хребті). Але в цьому заслуга не моя - так було завгодно Всевишньому у цей священний для нас місяць", - додала Окуєва.

Як повідомляв "Апостроф", 1 червня на Окуєву і Осмаєва було скоєно замах в центрі Києва.