RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Військовий експерт оцінив можливість звільнити Донбас за хорватським сценарієм

Координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук вважає, що "хорватська сценарій" (вирішення конфлікту шляхом швидкої військової операції) неприйнятний для вирішення конфлікту на сході України, оскільки Сербська Країна (сепаратистське утворення, що існувало на території Хорватії в 1991-1995 роках) і Донбас є різними речами.

Про це Тимчук повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

Він зазначив, що Сербія з часом припинила підтримку Сербської Країни, і не поставляла озброєння і найманців сепаратистам.

"Відповідно, сербські сепаратисти були обмежені в ресурсах. Їх можна було взяти змором", - зазначив експерт.

Також, за його словами, у сербських сепаратистів було реальне прагнення припинити бойові дії і реінтегруватися в Хорватію.

"Вони реально сказали: ми за мир, давайте шукати способи, як цей світ здійснити, щоб він, нарешті, прийшов на нашу землю", - говорить Тимчук.

Він підкреслив, що зараз РФ не припиняє підтримку бойовиків, які фактично підпорядковуються Центру територіальних військ в Ростові, а центр, у свою чергу, підпорядковується Генеральному штабу РФ.

"За фактом ці два армійських корпуси (так званих ДНР і ЛНР, - "Апостроф") – штатні структури регулярних Збройних сил Російської Федерації", - сказав Тимчук, додавши, що в Хорватії сепаратисти перестали отримувати підтримку іншої країни.

Читайте повне інтерв'ю Дмитра Тимчука для "Апостроф": "Росія зібрала проти України три армії, зона АТО - не саме небезпечне місце".