RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Бойовики знову обстріляли житлові райони під Волновахою: з'явилися фото руйнувань

У вівторок, 12 червня, бойовики незаконних збройних формувань завдали повторного артудару по селу Ольгинка під Волновахою в Донецькій області.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-секретар ГУ Національної поліції в Донецькій області Наталя Шиман.

За її словами, обстріл тривав з 24:00 до світанку.

"Пошкоджено 8 будівель. Один будинок повністю зруйнований прямим наведенням, без притулку лишилося подружжя пенсіонерів. На місці працює поліція, обстеження території триває", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що поліцейські, які прибули на місце обстрілу, побачили зруйновані стіни будинку і його мешканців - бабусю і дідуся, які сиділи біля руїн.

"80-річна бабуся каже, що вона і чоловік народилися вдруге. Вони були в дальній кімнаті, коли в будинок прилетів снаряд. Вижили чудом. Після вибуху старенький перебуває в шоці, мовчить, не говорить", - зазначила Шиман.

Вона додала, що в даний час будинок не придатний для проживання. Де тепер жити - пенсіонери ще не знають, оскільки діти далеко.

Крім того, під вогнем опинилася вулиця Привокзальна і Заводська. На Привокзальній пошкоджено 5 будинків і 5 квартир 8-квартирного будинку.

За даними поліції, другий раз за добу снаряди розірвалися біля АЗС по Заводській. У результаті двох обстрілів будівлю операторної і сусідню забудову, в якій розташований магазин, значно пошкоджено.

Згідно з повідомленням, заправка працювала, охоронець і оператор, які були на робочому місці, всю ніч ховалися в підвалі.

Поки що поліцейські документують наслідки обстрілу села і з'ясовують, кому потрібна допомога. На даний момент інформації про потерпілих немає.

За даним фактом буде відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 258 "Терористичний акт" Кримінального кодексу України.

У поліції уточнили, що в Ольгінці проживають 3269 осіб, з них 810 - пенсіонери, 390 - діти.

Як повідомляв "Апостроф", раніше бойовики так званої "ДНР" обстріляли місто Авдіївка Донецької області з танків.