RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Вербували людей і відправляли в РФ: у Києві викрили схему шахрайства з криптовалютою

Співробітники податкової міліції Києва спільно з Національною поліцією України ліквідували міжрегіональне злочинне угрупування, яке незаконно заволодівало великими сумами.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби (ДФС).

Так, вони здійснювали легалізацію коштів, отриманих злочинним шляхом, під виглядом переведення різних криптовалют в готівку.

Відзначається, що учасники угруповання проводили вербування матеріально незабезпечених жителів Полтавської області і відправляли їх на роботу в Москву, де останні проживали в раніше знятому приміщенні і виконували вказівки від зловмисників з прийому готівковки і поширення біткоїнів по території РФ, перевезення готівки замовникам.

Згідно з повідомленням, вони здійснювали легалізацію різних криптовалют шляхом переведення в долари США або російські рублі. У подальшому отримані від зазначеної діяльності відсотки перенаправлялись в Полтаву, де кошти розподілялися між членами угруповання.

За даними відомства, в ході проведених обшуків було вилучено понад 14,2 мільйона гривень у національній та іноземній валюті, комп'ютерна техніка, банківські картки, а також пістолет Stalker без документів.

"На законодавчому рівні використання криптовалюти в Україні не врегульовано. Цим користуються учасники тіньового сектора, вибудовуючи схеми для легалізації і відмивання коштів, отриманих злочинним шляхом", - зазначив перший заступник глави ДФС України Сергій Білан.

Як повідомляв "Апостроф", раніше ДФС затримала шахраїв, які використовували для лотерей податкові кредити.