RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Справа Клименко: суд ухвалив гучне рішення по ще одному з фігурантів

Апеляційний суд Києва ухвалив рішення заарештувати ще одного екс-податківця часів екс-президента Віктора Януковича. Чиновник був затриманий під час масштабної спецоперації за завдання збитків державі в майже в 2,5 млрд гривень.

Про це в п'ятницю, 23 червня, повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).

Відзначається, що суд змінив запобіжний захід підозрюваному з застави на арешт з можливістю внесення застави в розмірі 10 млн гривень.

Ім'я заарештованого не уточнюється, проте повідомляється, що в різні роки він займав посади заступника керівника Державної податкової адміністрації (ДПА) в Дніпропетровській області та голови ДПА в Полтавській області.

Як встановило слідство, злочинна діяльність підозрюваного завдала збитків державі на загальну суму понад 2 млрд 460 млн гривень.

Крім того, слідчі ГПУ досліджують рівень доходів екс-податківця, оскільки загальна вартість майна підозрюваного і його сім'ї становить понад 20 млн гривень, а сукупний дохід сім'ї за 19 років склав 3,8 млн гривень.

"У даний час для забезпечення подальшого відшкодування шкоди від злочину частина майна підозрюваного заарештувана. Зокрема, мова йде про автомобілі марки Bentley Continental", - йдеться в повідомленні.

Адвокати підозрюваного вже оскаржили рішення про арешт майна.

Як повідомляв "Апостроф", раніше суд вирішив задовольнити апеляційні скарги ГПУ щодо ще двох керівників районних державних податкових інспекцій головного управління Міндоходів столиці часів Януковича.