RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

Масштабна кібератака проти України: експерти дали кілька корисних порад

Для того, щоб не заразити свій комп'ютер вірусом Petya.А, який атакував сайти десятків українських компаній і навіть Кабміну, експерти радять оновити операційну систему до останньої версії, зробити резервну копію важливих даних, встановити та оновити антивірусні програми, а також не відкривати підозрілі листи, наприклад, від невідомого відправника або з розширенням вкладеного файлу "ехе", "scr".

Про це йдеться в статті "Апострофа".

"Необхідно скористатися поштовими програмами для відкриття файлів на території поштового сервера. Грубо кажучи, не вивантажувати файл до себе в комп'ютер, а читати пошту на віддаленому сервері. Такі програмні продукти давно існують", - сказав глава Інтернет-асоціації України Олександра Федієнко.

Якщо ваш комп'ютер все-таки виявився заражений, то його слід негайно відключити від інтернету та локальної мережі. Однак платити гроші зловмисникам за повернення доступу до інформації експерти категорично не рекомендують.

"Були випадки, коли гроші виплачували, але хакери отримують гроші і часто навіть не знають від кого. Назад відновлювати доступ для них немає ніякої вигоди", - зазначив експерт в сфері інформаційно-психологічної безпеки Сергій Нестеренко.

Детальніше про атаку вірусу Petya.А читайте в матеріалі "Апостроф": "Масштабна кібератака в Україні: хто винен і як захиститися".