RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Арешт в Італії бійця НГУ: цікаві подробиці про французького журналіста, який дав свідчення

З'явилися відомості про особу французького журналіста Вільяма Рогелона, який дав свідчення у справі про можливу причетність бійця Нацгвардії Віталія Марківа до смерті італійського журналіста на Донбасі.

Про інцидент зі смертю Андреа Роккелли і його перекладача Андрія Миронова писала паризька газета Le Monde у 2014 році. Видання наводило слова Рогелона про те, що він, Роккелли і Миронов потрапили під обстріл в районі Слов'янська. Покинувши автомобіль, вони залягли в кюветі, в якому розірвалася міна. Французький репортер отримав поранення ніг, а його колега з перекладачем загинули.

Тоді ж повідомлялося, що Рогелон під вогнем біг до бойовиків і кричав, що він журналіст. Тобто на автомобілі журналістів міг бути відсутнім маркер про те, що на ньому пересуваються представники ЗМІ, також самі журналісти могли не мати на одязі відповідних знаків.

Судячи з фотографій, опублікованих на особистому сайті Рогелона, він висвітлював конфлікт з боку проросійських бойовиків, які дозволяли йому робити знімки на своїх позиціях.

Фото: williamroguelon.com

Фото: williamroguelon.com

Фото: williamroguelon.com

Фото: williamroguelon.com

Як повідомляв "Апостроф", стали відомі подробиці арешту Віталія Марківа в Італії.