RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Треба змусити чиновників лікуватися в Україні: відомий психіатр вказав на катастрофу з медициною

Колишній політв'язень і дисидент, український психіатр Семен Глузман заявив, що для проведення успішної медичної реформи в Україні необхідно заборонити високопоставленим чиновникам лікується за кордоном.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"І коли-то, відповідаючи на пряме запитання, що першим необхідно зробити, щоб це змінилося, я запропонував створити законодавчий документ, який забороняє президенту, всім членам парламенту і їхнім родинам лікуватися за кордоном. Але я говорив це, розуміючи, що цього не буде", - зазначив психіатр.

За словами Глузмана, у нього була надія на успішну медичну реформу в часи Віктора Януковича, коли були обрані кілька пілотних областей для її початкового етапу.

"А зараз Супрун (в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, - "Апостроф") оголошує, що пілотний проект – це вся Україна. І якщо будуть якісь неминучі помилки, то вони будуть вже по всій системі... Так не повинно бути. Я розумію, що за її спиною стоїть президент, тому що потрібно виконувати обіцянки західним партнерам, але за рахунок руйнування всієї системи виконувати обіцянки не можна", - підкреслив він.

Читайте повну версію інтерв'ю з Семеном Глузманом для "Апостроф": "Порошенко все розуміє, але думає, що буде можливість поїхати кудись в Іспанію".