RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Змінити уряд і зняти всі обмеження: відомий бізнесмен дав пораду, як підняти економіку України

Російський підприємець, нині власник винного бізнесу у Великобританії Євген Чичваркін розповів, як підняти українську економіку.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

Так, бізнесмен розповів, що б зробив, будучи міністром економіки України.

"У першу чергу - повна зміна складу. Залучив би за відкритим конкурсом канадців, для яких українська рідна, які розуміють, як жити в незалежній, ліберальній і вільній країні... Будуть набиратися ті люди, які розбираються в економіці і є прихильниками вкрай ліберальної моделі", - зазначив Чичваркін.

За його словами, в Україні потрібно залишити лише 4 або 5 податків і зняти будь-які обмеження на переказ грошей. Зараз в країну неможливо ввести кошти.

"Грубо кажучи, повинен бути близько 20-22% податок на дохід, 0% податок на прибуток, 0% ПДВ, від 0 до 10% податок від продажу, податок на видобуток природних копалин і три або чотири акцизи на тютюн, алкоголь, пальне і дорожній фонд. Все, нічого більше не потрібно. У Грузії на те, щоб це все запустити, три місяці пішло. Так що нічого складного в цьому немає", - сказав він.

Бізнесмен додав, що в цьому немає нічого складного. При цьому відкриваються величезні можливості.

"Уже через три місяці почне рости ВВП і піде серйозне зростання. Будинки, будівлі, земля - все повинно реєструватися не довше, ніж за 1-2 дня, паспорт - за 1 день, продати квартиру - за 1 день, купити землю - за 1 день. Не важливо, це 6 соток або 6 тисяч. Всі угоди повинні проводитися в один день", - сказав Чичваркін.

За його словами, людей, які зараз сидять за економічні злочини, потрібно не саджати, а змусити те, що вкрали, повернути.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Для України є тільки один вихід у війні з Росією - Євген Чичваркін".