У мережі висміяли фейк росЗМІ про підготовку українськими спецслужбами нової Хатині в Криму

В інтернеті висміяли фейк російських ЗМІ про те, що українські спецслужби готують нову Хатинь в окупованому Росією Криму.

Про це пишуть користувачі Twitter і Facebook.

"Давайте проаналізуємо факти. Столична тусовка іронічно сприймає завдання українських спецслужб - підпалити лісовий масив, підірвати лінію електропередач Нового Світу, влаштувати гірський обвал над єдиною тутешньою дорогою", - сказано в пропагандистському матеріалі.

Так, отаман Кримського відділення Спілки козаків-воїнів Росії і зарубіжжя Сергій Юрченко вважає, що недавня пожежа біля Судака була невипадковою.

"Чому в СБУ вибрали для диверсій Новий Світ? Просто все. Відрізана бухта. Єдина аварійна вузька дорога. Обвали. Повзучі по схилах старі стовпи ЛЕП. Ліс і море, вітер роздує. І ще, в Новому Світі немає води. Зовсім. Якщо заблокувати дорогу і вирубати електрику... згорить все селище з тисячами туристів. Вогонь зупинити буде нічим, все чітко розрахували. А тепер, панове всепрощенці і ліберали, задумайтеся... Десятки тисяч згорілих заживо - це братський подарунок, акт агресії, а може голос миру? "Одеська Хатинь" могла виявитися дитячою витівкою перед пожежею в Новому Світі", - процитував він власкора НТВ Олега Крючкова.

"Судакська Хатинь". Твою ж дивізію. Які ж вони убогі - нічого нового придумати не можуть, крім збочення старих кліше і штампів", "Казка про підступних укрів і їх диверсії", - коментують фейк в інтернеті.

"Судакская Хатынь". Твою ж дивизию. Какие же они убогие - ничего нового придумать не могут, кроме извращения старых клише и штампов", "Сказка о коварных украх и их диверсиях", - комментируют фейк в интернете.

An error occurred while retrieving the Tweet. It might have been deleted.

Як повідомляв "Апостроф", раніше дружина затриманого в окупованому Криму співробітниками ФСБ РФ "диверсанта СБУ" Геннадія Лімешко Ірина заявила, що справу проти її чоловіка сфальсифіковано.