RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Нардепи від Радикальної партії ініціюють розслідування бізнес-махінацій Ківана

Народні депутати від Радикальної партії Андрій Лозовий і Дмитро Лінько ініціюють розслідування бізнес-махінацій і сумнівної політичної діяльності скандально відомого одеського забудовника, сирійського бізнесмена Аднана Ківана.

Так, Лозовий вважає, що за екс-президентом Грузії і колишнім главою Одеської обласної державної адміністрації Міхеїлом Саакашвілі стоять мільйони Ківана.

Так, він нагадав, що Аднан Ківан, який став раптом затятим патріотом, буквально кілька років тому був товаришем і бізнес-партнером ще однієї одіозної особистості з Одеси - нардепа-сепаратиста-втікача Ігоря Маркова.

"Сепаратист Марков, як відомо, ховається за кордоном від українського правосуддя. Але тим не менше спільний бізнес Маркова-Ківана в нашій українській Одесі... процвітає! І зароблені на цьому гроші йдуть в тому числі на фінансування вигідних для Московії антидержавних провокацій Саакашвілі-Тимошенко", - підкреслив він.

Крім того, народний депутат нагадав про скандали, які супроводжують бізнес і політичну діяльність Аднана Ківана. Як приклад він згадав про будівництво чергової - 27-ї за рахунком "перлини" на території колишнього санаторію "Нафтовик", де ще в 1992 році було виявлено джерело з лікувальними водами.

Тоді звіт вчених проігнорували заради чергового бізнес-проекту Аднана Ківана. Земельні ділянки колишнього профілакторію раніше мали цільове призначення "для будівництва та обслуговування санаторно-оздоровчих закладів". При цьому після початку будівництва на вул. Каманіна цільове призначення ділянки було замінене на "будівництво та обслуговування багатоквартирного житлового будинку", а також інших будівель.

"Свого часу цей санаторій і землю незаконним шляхом отримала якась громадська організація інвалідів "Допомога та захист", до керівництва якої має стосунок скандальна партія "Родина" Маркова. Принциповий такий хлопець то Марков - "Новоросія", звичайно, класно, але гроші заробити хочеться і неважливо, що це доводиться робити там, де керує ненависна "хунта". По даному будівництву колега Андрій Левус вже направив звернення до ГПУ і СБУ для перевірки викладених фактів та належного реагування. Ми підтримуємо вимогу Андрія", - зазначив Лозовий.

Його заяву також підтримав народний депутат Дмитро Лінько.

"Сепаратизм різний. Спонсор один .. І тут у всьому цьому цікаве питання - а де ж беруть гроші ці, здавалося б, різні і незнайомі особи: Саакашвілі і Марков? У простих одеситів, яких обманює і грабує засновник однієї з найбільших пірамід "Каддор -груп" Аднан Ківан. А потім за ці гроші один ідіот прориває західний кордон, а інший вже третій рік вбиває наших солдатів на сході. Детальне розслідування всіх його афер і спонсорування тероризму будемо ініціювати найближчим часом", - підкреслив він