RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Зміна ватажків ДНР-ЛНР: джерело розкрило цікаві подробиці

Заміну ватажків так званих ДНР і ЛНР Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького підтримали США.

Про це "Апострофу" повідомило джерело в українській владі, знайоме з ситуацією.

За його словами, питання ймовірних перестановок в ЛДНР вирішувалося не тільки в Кремлі.

Так, на необхідності замінити Захарченка та Плотницького, з якими відмовляється вести переговори українське керівництво, наполягли в США, які зайняли більш активну роль у врегулюванні російсько-українського конфлікту.

За даними джерела, нові кандидатури - колишні нардепи Василь Волга (замість Ігоря Плотницького) і Олександр Бобков (замість Олександра Захарченка) - були заздалегідь озвучені російською стороною і підтримані американською.

"Ці товариші (Захарченко і Плотницький, - "Апостроф") вичерпали себе в плані виконуваних завдань. Вони сформували більш-менш керовану систему, вертикаль влади і т.д. Вони не вступили в конфлікт зі своїми кураторами, тому питання про їх ліквідацію не стоїть. Але вони в усьому світі асоціюються з війною, вбивствами, насильством. Виключно з цих мотивів Кремль вирішив поміняти їх на ліберальних, що мають стосунок до політики ватажків", - вважає військовий експерт Олег Жданов.

Він додав, що для цього на "посади" можуть поставити колишніх українських політиків. При цьому навряд чи Київ, який розглядає ДНР і ЛНР як терористичні організації, погодиться йти на прямий контакт з їх новими ватажками, нехай вони і вийшли з української політики.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Очікується прорив: нові деталі переговорів по Донбасу і ватажках ДНР-ЛНР".