RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Зустріч Порошенка і Ердогана: з'явилися перші подробиці і відео

У понеділок, 9 жовтня, за підсумками зустрічі президента України Петра Порошенка з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом підписано дев'ять міждержавних документів.

Про це в своєму Twitter повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

За його словами, переговори тривали три години замість запланованих 45 хвилин.

Як йдеться на сторінці президента України в Facebook, глави держав обговорили порушення прав людини в окупованому Криму і домовилися боротися за захист прав і свобод громадян України.

"Разом з президентом Туреччини наголосили на неприпустимості порушень прав людини в Криму і репресивних дій окупаційної влади на півострові. Ахтем Чийгоз, Ільмі Умеров, Микола Семена - список жертв політичних репресій весь час поповнюється. Сьогодні ми домовилися і далі боротися за захист в Криму прав і свобод громадян України в рамках всіх міжнародних механізмів, зокрема моніторингових", - зазначив Порошенко.

Він додав, що спроби Росії легалізувати окупацію українських територій приречені на провал.

"Ми були б дуже зацікавлені в збільшенні представництва Туреччини в спеціальній моніторингової місії ОБСЄ... Також найближчим часом особливу важливість матиме для нас підтримка нашими партнерами, зокрема, Туреччиною розгортання миротворчої місії ООН на території окремих районів Донецької та Луганської областей", - підкреслив Порошенко, додавши, що це також було темою переговорів, повідомляє прес-служба глави держави.

Глава України також констатував, що контакти між Україною і Туреччиною стали більш результативними, в тому числі і в таких чутливих сферах, як оборона, національна безпека і правоохоронна діяльність.

"Ми задоволені співпрацею в оборонній промисловості, авіабудуванні, космосі", - зазначив він.


У свою чергу, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що Туреччина як і раніше підтримує суверенітет і територіальну цілісність України і не визнає анексію Криму Російською Федерацією.

Як повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України, торгпредставники уряду України і Туреччини підписали сьогодні протокол про внесення змін до Угоди про уникнення подвійного оподаткування.

Даний протокол передбачає уникнення подвійного оподаткування доходів фізичних і юридичних осіб шляхом ділення права оподаткування окремих видів доходів між країнами або за допомогою обліку в зобов'язаннях платника податків сплачених податків на території іншої держави.

Як повідомляв "Апостроф", раніше екс-держсекретар США висловився про те, якими мають бути миротворці на Донбасі.