RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

В Україні і на Заході недооцінюють: російський політик розповів про потужну зброю Кремля

Російська Федерація веде справжню інформаційну війну, але її значення недооцінюють в Україні і на Заході.

Про це "Апострофу" заявив російський опозиційний політик Костянтин Боровий.

"На жаль, майже нічого не робиться в якості контрпропагандистської роботи. Але це пов'язано з тим, що саме явище пропаганди як інструменту ведення війни не вивчається. Його не розуміють ті, хто мав би протидіяти цьому", - сказав він.

Боровий додав, що це досить складний інструмент, на який в Росії працює велика кількість фахівців - психологи, співробітники спецслужб, військові, інформаційники, групи оперативного відстеження інформації і просто спецслужби за напрямками своєї діяльності.

"Це і розвідувальна інформація, підтримка в активному стані агентурних мереж, які також грають різні пропагандистські ролі", - уточнив він.

Політик заявив, що такий інструмент досить дорогий, і його роль не можна недооцінювати.

"На жаль, Захід і Україна не дуже намагаються розібратися, як він працює, як він функціонує і які його основні небезпеки. Кремль веде справжню інформаційну війну. Це бойові дії в інформаційному просторі з використанням різних інструментів", - сказав Боровий.

Він нагадав про останній скандал з антивірусом Касперського, коли з'ясувалося, що по суті мережеві атаки координувалися з допомогою таких інструментів, як псевдоантивірус.

"Як Україні боротися? Потрібно вивчати всі ці складні інструменти. Наприклад, адміністрація [Петра] Порошенка (президента України, - ред.) просто копіює ці пропагандистські кампанії. Але це рівень 80-х років минулого століття - повне нерозуміння того, як влаштовані російські пропагандистські кампанії, що таке установки, що таке інформаційні завдання, як їх координувати, формулювати і створювати як проекти", - заявив Боровий.

За його словами, в Україні не вистачає фахівців, а контрпропагандистська робота не ведеться взагалі.

"Ось спробувала адміністрація Порошенка скопіювати, а нічого не вийшло. Вийшов примітивний і, головне, непрацюючий пропагандистський інструмент. До того ж, Росія витрачає на це десятки мільярдів, а ті ж американці виділили на контрпропагандистську роботу півмільярда. НАТО - взагалі всього 25 мільйонів. Придуманий новий інструмент ведення військових дій, а його всерйоз не оцінюють", - підсумував політик.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "У Кремля є потужна зброя: Україна поки не розуміє всієї небезпеки".