RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Розгорівся скандал навколо суду над українським військовим, який відстрелив наркоторговця на позиціях сил АТО

Сержанта ЗСУ Іллю Орлова звинувачують у спробі умисного вбивства наркоторговця, який збував наркотичні речовини військовослужбовцям сил АТО.

Про це повідомила інструктор ВСУ Маруся Звіробій на своїй сторінці в Facebook.

Вона зазначила, що Орлова вже півроку тримають в Маріупольському СІЗО. Стаття, за якою його звинувачують, передбачає до 15 років тюремного ув'язнення.

"Шостого травня 2017 року він поранив пострілом з автомата чоловіка, який продавав неподалік військової частини наркотики. Ілля з власної ініціативи, а може за неофіційним наказом вирішив провчити торговця наркотиками, який постійно ошивався біля військової частини. Разом з двома своїми товаришами по службі Орлов, відправився на зустріч. Продавець наркотиків у процесі розмови зробив ризький рух у напрямку Іллі, який сприйняв це як напад та вистрелив", - зазначила Звіробій.

"Іллю Орлова того ж дня було затримано. Впіймали і наркодилера, у якого – наскрізне поранення плеча. Захисник Іллі повідомила, що потерпілий плутається у своїх свідченнях. На судових засіданнях вже 5 разів мінялися прокурори, що представляють державне обвинувачення. При цьому кожен новий прокурор бере час на ознайомлення зі справою. В судове засідання до цієї пори не представлено для допиту свідків, яких заявлено стороною обвинувачення. Доказів вини щодо спроби навмисного вбивства слідством так і не надано", - додала інструктор ЗСУ.

Чергове засідання суду по справі Іллі Орлова заплановано на 27 листопада в Жовтневому суді Маріуполя.

Зазначимо, що Орлов є не першим військовослужбовцям сил АТО, над яким проходить резонансний судовий процес.

Читайте інтерв'ю обвинуваченим у вбивстві цивільного особи при виконанні службових обов'язків у зоні АТО прикордонником Сергієм Колмогоровим для "Апостроф": "Мета одна - прикордонник Колмогоров про своє звільнення, ненависті в судах і страх військових".