RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Викрадення особистих даних АТОшників: у Авакова зробили несподівану заяву про цілі хакерів

Викрадення хакерами особистих даних учасників антитерористичної операції з комп'ютера підрозділу Держслужби у справах ветеранів війни та учасників АТО в Чернігівській області могло бути скоєно з метою вплинути на україно-польські відносини.

Про це в ефірі 112 Україна заявив директор Департаменту комунікацій Нацполіції Ярослав Тракало.

За совами спікера, в результаті злому хакери отримали доступ не до одного комп'ютера, а до всієї локальної мережі. Зловмисники викрали близько 80 Мб архівних даних, в яких містилася інформація з особистими даними учасників АТО.

"В даному випадку ми розглядаємо версію про спробу погіршити наші відносини з Польщею. Інформація спочатку була розміщена в акаунті нібито від польських хакерів, які здійснили злом під прикриттям групи хакерів BellingCat. Але польські хакери і група BellingCat відразу ж спростували свою причетність до злому", - сказав Тракало.

Разом з тим він зазначив, що слідство встановлює кіберзлочинців. Відкрито кримінальне провадження за ст.361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку) КК України.

Як повідомляв "Апостроф", в контексті викрадення особистих даних учасників АТО хакерами активісти показали приклад, як легко можна отримати доступ до локальної мережі поліції.