RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

"Ресторанна" справа глави Фонду держмайна: журналісти розкрили подробиці

Голова Фонду держмайна Віталій Трубаров став фігурантом кримінальної справи про відкриття в приміщенні Мінагрополітики ресторану "Козирної карти".

Подробиці цієї махінації з'ясували "Наші гроші".

Посадові особи Міністерства аграрної політики, київського відділення ФДМ, яке тоді очолював Трубаров, і ТОВ "КПШ" в лютому 2013 року незаконно приватизували 516,6 кв. м приміщення МінАПК по вул. Хрещатик, 24а, повідомляє видання.

За даними судового держреєстру, з 1997 року в цьому приміщенні ресторанним бізнесом займалося ТОВ "Крона-2".

У серпні 2011 року власники "Крони" спільно з ТОВ "Інвест ОМО", яке було пов'язане з тодішнім міністром агрополітики Миколою Присяжнюком, і за посередництва ще кількох людей створили ТОВ "Глав пів Трест", яке фактично започаткував ресторанний бізнес (ресторан "Шато де Флер ") замість ТОВ "Крона-2". У той же час в серпні 2011-го було створено ТОВ "КПШ" - цю фірму реєструють на адвоката Олександра Підкіпного.

На наступний день після реєстрації ТОВ "КПШ" в.о. гендиректора ДП "Агроінвест" звернувся в столичне відділення Фонду держмайна з письмом, що держпідприємство не заперечує передачі в оренду приміщень площею 516 кв. м по вул. Хрещатик, 24, оскільки вони нікому не передані в оренду, хоча там продовжував свою роботу центр "Шато".

Зі свого боку ТОВ "КПШ" теж звернулося в київське ФДМ з пропозицією стати орендарем. А Присяжнюк направив до фонду лист про те, що міністерство не заперечує проти укладення договору оренди з ТОВ "КПШ".

Перед укладенням договору між ФДМ і "КПШ" до складу засновників фірми з метою контролю за її діяльністю була введена Наталія Соколан, якій Присяжнюк особисто дав доручення на представництво своїх інтересів.

13 жовтня 2011 київське відділення ФДМ і ТОВ "КПШ" уклали договір оренди 516 кв. м приміщень.

Уже в квітні 2012 року "КПШ" звернулося з листом до ФДМ про приватизацію орендованих приміщень у зв'язку із здійсненням останнім невід'ємних поліпшень на 2,65 млн грн, які нібито виконані ТОВ "Фибролит 7" і ТОВ "Сана південь".

Відділення ФДМ направив лист в МінАПК зі своєю позицією. На що 10 травня 2012 року міністр Присяжнюк направив лист, що міністерство не заперечує проти приватизації. Разом з тим зазначені приміщення передані МінАПК для розміщення центрального апарату міністерства.

24 жовтня 2012 року Фонд держмайна прийняв рішення про приватизацію 516,6 кв. м по вул. Хрещатик, 24 на підставі документів, наданих ТОВ "КПШ" і столичним відділенням ФДМ.

Як повідомляв "Апостроф", недавно НАБУ початок розслідування незаконного збагачення генпрокурора Луценко.