RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

У мережі розгорілася серйозна дискусія через статус українських академіків-прихильників ДНР-ЛНР

У мережі активно обговорюють новину про те, що Національна академія медичних наук (НАМН) України має намір зберегти академіками, які лишилися на окупованій території Донбасу та співпрацюють з бойовиками, статус діючих членів зі збереженням всіх привілеїв і повноважень.

Відповідний пост на своїй сторінці в Facebook розмістила блогер Катерина Мола.

За її словами, питання має розглядатися на загальних зборах НАМН 28 листопада, і більшість академіків схиляється до того, щоб залишити колег з "ЛДНР" дійсними членами МАНУ.

"Серед академіків, яких пропонують залишити в лавах НАМН, наприклад, Валерій Казаков, герой України і фанат "ДНР", Григорій Ігнатенко (з 2015 року і по сьогоднішній день є головою Вищої атестаційної комісії "Міністерства освіти і науки ДНР"; у 2017 році призначений ректором Донецького національного медичного університету ім. М.Горького (м. Донецьк)", - зазначила Мола.

Вона уточнила, що це стосується і головного акушера окупованого Донецька Володимира Чайки.

"Позбавити всіх звань від України", "Під камеру видати кожному премію і подяку від СБУ за співпрацю. Решту вирішать на підвалі", "Взагалі медики дають присягу допомагати хворим. Всім, ким би вони не були. Якщо вони це робили і роблять на окупованій території - це не є ознакою їх ворожої антиукраїнської природи", - пишуть в інтернеті.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні розгорається скандал навколо посольства РФ і нерухомості українців на окупованому Донбасі.