RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Яскравий і безбашений: відомий журналіст порівняв Саакашвілі з Троцьким

Для багатьох українців екс-президент Грузії і лідер партії "Рух нових сил" Міхеїл Саакашвілі з його відчайдушністю, командою соратників і готовністю йти на будь-які конфлікти - справжній політичний феномен.

Про це в своєму блозі на liga.net пише журналіст Віталій Портников.

За його словами, феноменальність фігури колишнього президента Грузії простежується скоріше на даному історичному відрізку - він не перший і не останній персонаж, здатний зачаровувати маси і говорити те, що хоче почути розлючений середньостатистичний обиватель.

"В одному з останніх інтерв'ю Саакашвілі я звернув увагу на слова про "революційний успіх", який для політика "кращий, ніж секс". Це було сказано з такою впевненістю, з такою майже дитячою - або підлітковою - закоханістю в цей самий "революційний успіх", що я негайно згадав про іншого персонажа, діяльність якого вивчаю довгі роки - голову Реввійськради і могильника незалежної України Льва Троцького", - підкреслив журналіст.

Портников нагадав, що Троцький пропонував своїм шанувальникам не мир і землю, не мир з землею, а "перманентну революцію" - простіше кажучи, той самий "революційний успіх", від якого без розуму Саакашвілі.

"Причому цей революційний успіх не закінчувався ніколи, мова йшла про всесвітню революцію", - уточнив журналіст.

Він додав, що Саакашвілі вже один раз скористався рецептом Троцького - в рідній для себе країні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше адвокат політика Микола Неділько заявив, що Саакашвілі хочуть максимально швидко видворити з України. Він вважає, що влада хоче це зробити до наступної акції, яка запланована на 10 грудня.

У свою чергу, генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що співробітникам правоохоронних органів вдалося зірвати реалізацію плану ФСБ Росії "російська зима" в Києвічерез акції, організовані партією "Рух нових сил" екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Затримання Саакашвілі: адвокат розкрив плани Порошенка".