RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Дніпропетровській області спалили авто росіянину, який попросив притулку в Україні

У Дніпропетровській області невідомі спалили автомобіль громадянина Росії Олексія Шумака, який покинув батьківщину через проукраїнські погляди.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Інцидент стався увечері 9 грудня. Коли він вийшов на подвір'я будинку, автомобіль вже горів. До приїзду пожежної служби авто вигоріло повністю і відновленню не підлягає.

"З будинку я почув, як на вулиці гавкали собаки, але не звернув уваги. Десь через півгодини, вийшовши з дому на вулицю, побачив, що машина горить. Сусіди кажуть, що незадовго до цього якась чужа машина їздила по селу , ніби щось шукала. Ніяких ліхтарів у нас тут немає, ніхто нічого не бачив. у мене була така думка: а раптом сама загорілася? Але вона не могла сама загорітися, адже акумулятор був відключений і вона не їздила вже півроку. Хвилин через 50 приїхали пожежники, але гасити вже було нічого", - розповів чоловік.

За словами потерпілого, на цій самій машині в рідному Санкт-Петербурзі він їздив з написом "Я вимагаю вивести війська з України".

Він передбачає, що інцидент міг статися після того, як нещодавно сюжет про нього показали в ефірі одного з українських телеканалів. Там назвали і точне місце проживання Шумака.

"Ми припускаємо, що якісь"путіноїди"зважилися підпалити", - говорить Олексій Шумак.

Шумак разом з сім'єю приїхав в Україну взимку 2014-2015 року. Через підтримку Майдану і негативного ставлення до анексії Криму Росією і участі Росії в бойових діях на Донбасі сім'ї неодноразово погрожували.

Державна міграційна служба України відмовила подружжю Шумак в наданні статусу біженців, після чого вони звернулися до суду.

Як повідомляв "Апостроф", колишній президент Грузії і екс-глава Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Міхеїл Саакашвілі подав прохання про надання йому політичного притулку в Україні.