RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Луценко від нього не відчепиться: в Україні розповіли, як атаки влади вплинуть на рейтинг Саакашвілі

Політолог Ярослав Макітра вважає, що українська влада і далі буде розкручувати тему арешту лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі і його можливої екстрадиції до Грузії.

Про це він заявив "Апострофу".

"Буде демонстрація різних фактів, щоб довести, що Саакашвілі працює на Росію. Тут не буде вистачати раціонального, буде багато емоційного. Будуть спроби виграти апеляцію і через суд домогтися арешту Саакашвілі", - зазначив Макітра.

За його словами, загальна задача - це видворення Саакашвілі з України, щоб він добровільно виїхав. Для того і ведеться дискредитація як самого політика, так і його оточення, і створення неможливих умов для його знаходження в Україні, упевнений політолог.

"А все тому, що з його виїздом весь головний біль для влади пропав би миттєво. Якщо Саакашвілі на це не піде, то можуть бути і спроби екстрадиції. Але справа в тому, що при владі зараз немає єдиного монопольного управління, як це було при Вікторі Януковичі, тому передбачити дії чиновників і суддів важко. Тим більше, що є Захід, який стежить, щоб все було в рамках закону. Якщо не буде фактів, то буде жорстка критика з їхнього боку", - сказав Макітра.

Варто відзначити, що соратники Саакашвілі також не вірять у те, що влада залишить його в спокої.

На думку депутата від фракції БПП Сергія Лещенка, який був в групі підтримки політика в суді, генеральний прокурор Юрій Луценко буде розвивати тему колишнього одеського губернатора.

"Сумніваюся, що Луценко відступить. Буде і далі його тиснути. Тим самим тільки підвищуючи його популярність", - сказав він.

Макітра ж упевнений, що Саакашвілі завдяки подібним діям влади буде нарощувати свій політичний потенціал. Політолог не виключає, що екс-глава Одеської ОДА буде і самостійно провокувати владу на необдумані вчинки.

"У Саакашвілі буде так званий політичний серфінг. Він буде намагатися ловити хвилю, розхитувати ситуацію. Навряд чи у нього є тривалий стратегічний план. Його завдання - розхитувати ситуацію і намагатися на ній заробити певні бонуси, тому надалі триватимуть різні акції, різні провокації влади і доведення ситуації до абсурду. З його боку можуть бути чергові призови до дострокових виборів Ради і спроба потрапити у владу", - резюмував політолог.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Три варіанти: з ким Саакашвілі об'єднається для боротьби з Порошенком".