RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

В Україні зловили російського агента, завербованого 20 років тому: фото і відео

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали в Черкаській області агента Служби зовнішньої розвідки Російської Федерації.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Так, оперативники спецслужби встановили, що уродженець російського міста Самара, який довгий час проживав на території Черкаської області та отримав українське громадянство, був завербований ще в 1996 році Службою зовнішньої розвідки РФ.

"З початком російської агресії куратори поставили агенту завдання стати учасником суспільно-політичних структур патріотичного спрямування. Співробітники СБ України задокументували, що зловмисник здійснював підривну діяльність в Києві і Черкаському регіоні. Отриману інформацію агент передавав російським спецслужбам", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що з початком бойових дій на сході України чоловік також вербував найманців для участі в бойових діях на стороні терористичних організацій "ЛНР", "ДНР".

Співробітники контррозвідки СБУ затримали агента в ході спецоперації. Під час обшуку за місцем проживання чоловіка правоохоронці виявили мобільні пристрої з контактами кураторів і комп'ютерну техніку з доказами передачі інформації спецслужбам РФ.

Затриманому оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України. Нині триває досудове слідство.

Фото: ssu.gov.ua

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Росії заявили про затримання чергового "українського шпигуна".