RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Війна ще не закінчена: названо причини, які утримують Путіна від масштабного вторгнення в Україну

Надання Україні летальної зброї, в тому числі Javelin, охолоджує військовий запал президента Російської Федерації Володимира Путіна.

Про це "Апострофу" заявив військовий оглядач Юрій Карін.

За його словами, саме це змушує главу Кремля істерити.

"Спопеляючий сенатор", лякаючий холодною війною путінський банкір Греф і так далі. Для "колективного Путіна" наближається той час, коли треба боятися по-справжньому, пожинати плоди кровопролиття і нести відповідальність за скоєне. І якщо вони не можуть перемагати діями, то будуть намагатися робити це словами. Інформаційна війна Кремлем програна, але не закінчена", - зазначив Карін.

Оглядач підкреслив, що після чергового виведення незрозумілої кількості росіян з військово-найманського контингенту в Сирії на зовнішньополітичній арені з активних тактико-військових дій у Путіна залишилася тільки Україна.

"Окупований Донбас з декількома десятками тисяч гібридних вояк і тисячами одиниць бронетехніки і артилерії. Те місце, звідки можна гнати картинку для "вати" про шкоду революцій і "громадянської" війни аж до самих виборів", - сказав Карін.

Він вважає, що Путіну вигідно розхитувати ситуацію зсередини, без "великої війни" і захоплення нових територій.

"За це можна отримати посилення санкцій і по зубах. Вища міць української армії плюс моральний фактор - Javelin. Ціна агресії зростає на порядок. Від "тактики котлів", що полюбилася, доводиться відмовлятися. Але провокації з боку бойовиків тривають і триватимуть до виборів", - підсумував експерт.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Ціна війни проти України зросла на порядок: в Кремлі істерика".