RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Легше заплатити бандитам: експерт розповів, як Росія може проводити гучні ліквідації в Україні

Військовий інструктор-волонтер Цві Аріелі, який тренував українських бійців, вважає, що Російська Федерація може проводити гучні ліквідації в Україні за допомогою кримінальників і бандитів.

Про це він заявив в інтерв'ю "Апострофу".

"ФСБ (Федеральна служба безпеки РФ, - ред.) - досить професійна структура, яка після розвалу СРСР недовго перебувала в занепаді, і ми не знаємо всіх, хто може на неї працювати. До того ж занадто багато на території України потенційних цілей, щоб кожен раз задіювати якихось професіоналів", - зазначив Аріелі.

За його словами, працювати можуть такі люди, як глава Чечні Рамзан Кадиров, тобто сильні і автономні російські політичні діячі, впливові політики з силовим компонентом.

"А по-друге, якщо цілей багато і за рік хочуть вбити, припустимо, сто осіб, а військовим шляхом ліквідацію зробити неможливо, то навантаження занадто велике для спецслужби. Тому що є реальна пропускаємість: ціль треба відстежити, вистежити, все приготувати для ліквідації... Куди легше заплатити кримінальникам, найняти всяких там бандитів", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Теракти в Києві може влаштувати не тільки Росія - відомий волонтер".