RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Все тільки починається: в Україні висловилися про новий етап сирійської кампанії Кремля

З так званим "виведенням" російських сил з Сирії починається новий етап сирійської кампанії Кремля.

Про це "Апострофу" заявив експерт Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов.

"Кожен крок, який, як нам здавалося, був зроблений, - це тільки підготовка до наступного кроку, який буде робитися (Росією в Сирії, - ред.)", - сказав він.

Данилов зазначив, що те, що дрони атакували військову базу РФ в Сирії, яку незадовго до цього відвідував глава Кремля Володимир Путін, мало певний символічний підтекст і пропагандистський ефект, який, однак, не буде довгостроковим. Разом з тим, він уточнив, що така атака завдала помітної шкоди іміджу російської армії.

"Як ми бачимо, росіяни не залишають Сирію - ніхто нікуди не йде, ніякого виведення військ не відбувається, більш того - не виключено, що угруповання навіть будуть нарощувати - в разі, якщо ситуація буде не те, що хитатися, а просто навіть мати тенденцію до зміни", - сказав він.

Експерт підкреслив, що Росія заходила в Сирію не для того, щоб зараз звідти піти. Тепер для Москви все тільки починається - участь у внутрішньому сирійському врегулюванні і поширення свого впливу в країні і регіоні.

"Хоча вплив Ірану на ці землі все-таки значно більший, ніж вплив росіян. Сухопутні війська ведуть підрозділи, які підпорядковуються іранським командирам, а не російським, хоча вони всі перебувають в оперативній взаємодії (існує загальний штаб в Дамаску та Багдаді, де представлені Сирія, Росія і Іран), - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Військових Путіна будуть бомбити саморобною зброєю: для Кремля починається новий етап".