RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

У Києві активіст жбурнув в суддю пакетом з борошном: опубліковано відео інциденту

У середу, 24 січня, на засіданні Апеляційного суду Києва один з активістів обсипав суддю борошном.

Про це повідомляє видання kievvlast.com.ua з посиланням на прес-службу суду.

Відзначається, що інцидент стався на відкритому засіданні Апеляційного суду Києва під час розгляду цивільної справи за позовом голови громадської організації "Не мовчи" Ореста Гаранджі до депутата Київради від партії "Свобода" Ігоря Мірошниченка про стягнення заборгованості.

Так, після відмови суду прийняти до уваги пояснення активіста Орест Гаранджа кинув пакет з порошкоподібною речовиною в обличчя головуючої у справі судді Олени Лапчевської. Він заявив, що зробив цю дію в зв'язку з тим, що відсутнє верховенство права і він готовий понести за свої дії відповідальність.

"Апеляційний суд міста Києва вважає, що дії активіста носили відверто провокаційний характер, розцінює їх як втручання в діяльність суддів по здійсненню правосуддя. Суд назвав акцію заздалегідь спланованою і спрямованою на дискредитацію суду і вважає її вчиненням тиску на колегію суддів", - сказано в повідомленні .

Уточнюється, що суд не тільки продовжив розгляд справи, але і виніс по ній рішення.

За фактом хуліганства в Єдиний державний реєстр досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне правопорушення, передбачене частиною першою статті 296 КК України та розпочато досудове розслідування.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Херсоні активісти закидали яйцями депутата Миколаївської облради, лідера обласної парторганізації "Українського вибору" Максима Невінчаного.