RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Військовий експерт розповів, як Путін намагається затягнути Україну в капкан

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявою про готовність передати Києву військову техніку, яка перебувала в Криму під час анексії, намагається затягнути Україну в капкан.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив глава Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння, військовий експерт Валентин Бадрак.

"Якщо ми почнемо реагувати на путінські ініціативи, то легко потрапимо в пастку. Головна ідея Путіна не пов'язана з реальним станом зброї, вона пов'язана з тим, щоб створити прецедент переговорів, діалогу з українською стороною і таким чином закамуфлювати саму агресію, війну проти України. Тому навіть якби ця техніка була в хорошому стані, брати її просто-напросто не можна", - сказав він.

Експерт додав, що з практичної точки зору дуже важко припустити, що росіяни, які ведуть проти України війну і знають, що вона буде захищатися цією технікою, передадуть боєздатну техніку.

"Це троянський кінь в чистому вигляді. Брати її не можна", - підкреслив Бадрак.

За його словами, ситуацію потрібно врегулювати правовим шляхом.

"Якщо це повернення разом з Кримом, як деякі політики встигли сказати, це правильно. З визнанням факту агресії, з готовністю відновлювати зруйновані регіони, адже саме Росія зруйнувала наш донецький і луганський регіони, це на совісті команди Путіна. Крим зараз хаотично мілітаризується на шкоду інтересам жителів Криму, особливо кримськотатарського народу. Ось ці негативні чинники на кілька порядків перевищують якусь хитру маленьку ініціативу, яку Кремль готовий нам в якості наживки запропонувати", - зазначив Бадрак.

Він уточнив, що Україні на посилення російських військ у Криму потрібно реагувати посиленням своїх військ і можливостей, але тут дуже важливо створити нову парадигму будівництва армії.

"Те, що створюється зараз, можна в якійсь мірі виправдати самою війною і самою ситуацією, що все робилося завдяки спорадичним зусиллям, часто безсистемно, але зараз потрібно переходити до дещо іншої моделі - моделі професійної армії, невеликої за кількістю, мобільністю і дуже серйозно оснащеної високотехнологічними системами, бойовими платформами. Ось це наша мета", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Путінська Росія завершила цикл підготовки до великої війни - військовий експерт.