RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Скандальна російська модель Настя Рибка, яка потрапила до в'язниці, попросила політпритулку в США

Скандальна російська модель Анастасія Вашукевич (Настя Рибка) і її "наставник" Олександр Кирилов (Алекс Леслі) попросили політпритулку в США.

Про це повідомляє РБК з посиланням на представника Рибки, американського громадянина Пола, який відмовився називати своє прізвище.

"Ми були в американському посольстві в Таїланді. Передали лист Алекса і Насті про політичний притулок. Вони зараз у в'язниці, про депортацію [в Росію] нічого не знаю", - сказав він.

Уточнюється, що дану інформацію підтвердив знайомий Леслі і Рибки, який допомагав збирати гроші для застави. Він зазначив, що четверо з десяти затриманих раніше поліцією учасників тренінгу посадили в "повноцінну паттайську в'язницю з високими стінами і колючим дротом".

"Сказали, що відвідати їх не можна, вони будуть сидіти там близько двох місяців", - розповів знайомий.

За даними агентства, в листі Леслі просить США допомогти і захистити їх якомога швидше, запевняючи, що у них є важлива для Вашингтона інформація. Так, він просить захисту у США для 10 затриманих осіб, в тому числі для себе і Насті Рибки.

Як повідомляв "Апостроф", Настя Рибка придбала популярність після того, як Фонд по боротьбі з корупцією Олексія Навального опублікував розслідування, базуючись на інформації про відносини між Рибкою і путінським олігархом Олегом Дерипаскою.