RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У Путіна зробили безглузду заяву про відключення Росії від інтернету

На сьогоднішній день Російська Федерація технічно готова до відмови у доступі до світового інтернету, хоча процес не буде безболісним.

Про це заявив радник президента РФ з питань розвитку інтернету Герман Клименко в інтерв'ю програмі "Поздняков", опублікованому на сайті телеканалу НТВ.

"Технічно ми готові до будь-яких дій зараз, збої завжди бувають при переході з однієї технології на іншу. Є гарне твердження, що будь-яка система характеризується не помилками і збоями, а реакцією на помилки і збої", - сказав він.

За словами Клименка, у разі відключення Росії від світового інтернету може виникнути ряд проблем.

"Якщо завтра наші колеги відключать нас від рубильника, я не знаю, чи буде це безболісно, обіцяється, що безболісно. Я впевнений, що безболісно не буде. Де-небудь у кого-небудь що-небудь відключиться. Напевно, з'ясується, що хтось зберігав свої дані за кордоном, хоча є постанова зберігати тут. Хтось домени свої хостив за кордоном. Тому вони, напевно, будуть відчувати деякі труднощі. Але само по собі апаратно-програмно немає ніяких протипоказань…", - сказав він.

Клименко уточнив, що вже зараз працює російський сегмент мережі інтернету, який створений за указом президента спеціально для чиновників.

"Всі чиновники, всі держустанови перебувають за великим таким "китайським файрволом". Тим, чим всіх нас лякають. Але поки всі живі", - підсумував він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше соцмережі шокувало бажання росіян відключити інтернет в країні.

Читайте також матеріал "Апострофа": Путін боїться: в Росії готують нові заборони в інтернеті.