RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Не підуть на поступки Путіну: в Україні чітко пояснили слова Волкера про ліквідацію ДНР-ЛНР

Заява спецпредставника Держдепартаменту США по Україні Курта Волкера про необхідність ліквідації "ДНР" і "ЛНР" демонструє, що будь-які варіанти додаткових поступок, на яких наполягала Москва, зараз не розглядаються.

Про це "Апострофу" заявив політичний експерт Тарас Чорновіл.

За його словами, одним з моментів Мінських домовленостей є те, що їх політична складова передбачає ліквідацію фейкових "органів влади".

"Тобто Україна готова визнати певні комунальні структури, структури, пов'язані з життєзабезпеченням, але будь-які інші органи на кшталт "ради" ЛНР-ДНР і тому подібні, не можуть розглядатися як структури, які можуть продовжувати своє існування", - уточнив він.

Чорновіл додав, що своєю заявою Волкер констатував по суті два моменти: реальний стан речей, який відображений в домовленостях, і те, що США вже не хочуть загравати з РФ, їм набридла вся ця тяганина.

У свою чергу, політолог Кирило Сазонов нагадав, що формально цих "республік" ніколи і не існувало.

"Саме тому під Мінськими угодами з їх боку стоять підписи людей, які відомі, але формально ніким не є. Але Росія, звичайно ж, зацікавлена, щоб Київ домовлявся з Донецьком. Це змінює формат конфлікту з формату агресії на статус громадянського конфлікту, на чому росіяни завжди і наполягали", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Ліквідація ДНР-ЛНР: чого бояться в Донецьку, Луганську і Москві.