Стало відомо, що загрожує капітану українського корабля, затриманому ФСБ біля Криму

Капітану українського риболовецького судна "ЯМК-0041", затриманому співробітниками прикордонної служби ФСБ РФ на початку травня біля берегів окупованого Криму, загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Про це повідомляє "Інтерфакс", з посиланням на прикордонне управління ФСБ РФ.

"Йому обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. У разі доведення провини Новицькому загрожує позбавлення волі на строк до п'яти років. В даний час затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового утримання", - йдеться в повідомленні.

Проти капітана українського риболовецького судна "ЯМК-0041" (порт приписки - Очаків), затриманого 4 травня російськими прикордонниками в Чорному морі на захід від мису Тарханкут, порушили кримінальну справу про браконьєрство.

Як стверджують росіяни, у рибалок вилучили кілометри мереж і рибу. Судно і екіпаж, що складається з п'яти громадян України, доставили на територію анексованого Криму.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", прикордонні сторожові кораблі ЧФ РФ з 30 квітня почали масово зупиняти в Азовському морі і Керченській протоці судна, які прямують в Україну.