RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Стало відомо про візит депутата з Європи до бойовиків ДНР: опубліковано відео

Депутат парламенту Сербії і заступник Сербської радикальної партії Божидар Делич приїхав на окуповану територію України, підконтрольну так званій "ДНР".

Про це повідомляє портал "RuSerbia.com".

"У Заходу було таке ж ставлення і до нашої країни і ми стежимо за подіями на Донбасі з самого початку і абсолютно підтримуємо Донбас. Ми підтримуємо вашу "республіку" і наш приїзд символічний - висловити підтримку вашого народу в його "боротьбі за свою свободу", - заявив Делич.

Також сербський депутат побажав перемоги, правда не бойовикам, а безпосередньо - Росії.

"Для заходу важливо, щоб на кордонах Росії була криза і конфлікт. Вони хочуть створити Росії кілька криз. Ви повинні перемогти і закінчити війну якомога швидше", - висловився він.

Божидар Делич - генерал-майор у відставці. Під час конфлікту в Косово і бомбардувань Сербії військами НАТО в 1999 році, він командував 549-ю механізованою бригадою на кордоні Сербії та Албанії.

Варто також відзначити, що Делича вже внесли в базу сайту "Миротворець" за незаконне порушення державного кордону України, співпрацю з бойовиками і участь в пропагандистських акціях Росії.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що прокуратура Сербії з кінця 2014 року відкрила 45 справ проти громадян країни, які в якості найманців беруть участь у військових конфліктах в інших державах, в тому числі на сході України.