RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Стало відомо про спалах небезпечного захворювання серед військових під Вінницею

У Калинівці Вінницької області у військовій частині 3028 зафіксовано спалах кору.

Про це повідомляє "День".

Відзначається, що інфекційне захворювання поклало на лікарняні ліжка 69 військовослужбовців. Оскільки інфекційне відділення Калинівської центральної районної лікарні зараз на ремонті, хворих лікують у Вінниці і Хмільнику.

За словами начальника медичної служби військової частини 3028 майора Миколи Рябоконя, в 39 госпіталізованих підтверджено діагноз кір.

"Причину поширення інфекційного захворювання вже виявили. Справа в тому, що 19 квітня у військову частину прибуло молоде поповнення з Львівщини. Через два тижні троє військовослужбовців з цієї команди звернулися до нас за медичною допомогою, і у них були явні ознаки захворювання на кір. Після розмови з'ясувалося, що на збірному пункті у Львові були призовники з ознаками захворювання - застудою, підвищеною температурою тіла, нежитем, кон'юнктивітом", - зазначив Рябоконь.

Він додав, що після спалаху захворювання у військовій частині вжито низку заходів для запобігання поширенню хвороби. Повного карантину в частині немає, але введені обмежувальні карантинні заходи.

Також читайте матеріал "Апострофа": Не лише кір: спалахи яких небезпечних хвороб загрожують українцям.