RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Не варто турбуватися: відомий політолог пояснив слова Трампа про "російський" Крим

Україні не варто турбуватися через слова президента США Дональда Трампа про "російський" Крим, тому що в Штатах особиста позиція президента не є визначальною.

Про це в інтерв'ю розповів "Апострофу" російський політолог Андрій Піонтковський.

За його словами, сумнівів в тому, що Трамп дійсно говорив про приналежність Криму Росії немає. Більш того, він з подивом запитував європейських лідерів, чому вони підтримують Україну в конфлікті.

"По-перше, Трамп - ідіот. І це вже відомо всій Америці. А по-друге, він не просто ідіот, а в чомусь дуже сильно залежний від Путіна. Ну не може людина, яка не соромиться у своїх висловлюваннях, сварячись зі своїми союзниками, нічого критичного сказати про Путіна, і тільки весь час говоритьте, що може йому сподобатися. Америка до цього вже звикла", - не соромиться у висловлюваннях Піонтковський.

Однак, на думку експерта, хвилюватися про це не варто.

"Україну я закликаю не перейматися через слова Трампа. Ну ось такий він, завербували його росіяни. І прийшло росіянам в голову, що вони схопили Бога за бороду. Але в Москві просто не розуміють американської політичної системи, оскільки тут працюють інститути. Звичайно, президент є важливим чиновником, який може на щось впливати, але ні Конгрес, ні традиції не дозволяють йому бешкетувати", - пояснює політолог.

За політику на українському напрямку відповідає Курт Волкер, який займає чітку проукраїнську позицію.

"Політику США на українському напрямі оприлюднює Курт Волкер. Не тільки оприлюднює, але й здійснює. І ця політика настільки проукраїнська, що до ухвалення закону про окуповані території (так званого закону про реінтеграцію Донбасу, - "Апостроф") заяви Волкера були більш проукраїнськими, ніж заяви українського керівництва", - резюмує Піонтковський.

Детальніше про це читайте в інтерв'ю "Апострофа" з Андрієм Піонтковським: Є спосіб примусити Путіна до миру, він розуміє, чим загрожує велика війна з Україною.