RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Не можна висміювати смерть: в Україні назвали два методи боротьби з пропагандою Кремля

На сьогоднішній день є два методи боротьби з російською пропагандою - висміювання і надання чіткого фактажу та переліку доказів.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив спікер міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm Михайло Макарук.

За його словами, висміювати не можна смерті людей.

"Росіяни, звичайно, висміяли МН-17, який був "важчий за повітря", але у нас ніхто не висміював смерті дітей у Кемерово. Тобто, як і на війні, є певні рамки і канони війни. Наша сторона намагається їх дотримуватися, тому що ми все ж належимо до цивілізованого світу", - зазначив Макарук.

Він уточнив, що його спільнота працює за другою схемою.

"Коли приводиш чіткі дані, то в опонентів закінчуються "темники" в голові, операційна система зависає і ти чуєш: "Ви фашисти, бандерівці і все брешете". У мене є улюблений жарт на цю тему: "Дідусю, ви ветеран?" "Так". "А де ви билися, якщо вам 65 років?" "Пішов геть звідси, фашистський провокатор і бандерівець", - сказав Макарук.

У той же час він додав, що є люди, які до сих пір кажуть, що в Донецьку - "ополченці", вчорашні шахтарі і трактористи, які техніку знайшли в шахтах.

"Горбатого могила виправить. Команда InformNapalm представила 44 новітніх зразки озброєння, які ніколи не поставлялися в українську армію, розроблялися тільки в Росії і перебувають на балансі виключно тамтешньої армії або проходять випробування", - підсумував Макарук.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Зелені чоловічки", які захоплювали Крим, до сих пір бояться однієї речі - розвідник з InformNapalm.