RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Під "парасолькою" ОБСЄ: в мережі розкрили цікаві деталі приїзду в Україну співробітника МЗС Росії

У Києві під заступництвом ОБСЄ організували конференцію з питань свободи ЗМІ, на яку запросили низку російських пропагандистів, зокрема, співробітника департаменту інформації Міністерства закордонних справ (МЗС) Росії Максима Буякевича.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Роман Кулик.

За його словами, ініціатором конференції був французький соціаліст Арлем Дезір, який з 2017 року є представником ОБСЄ з питань свободи слова.

У свою чергу, Дмитро Золотухін відзначив, що дізнався: на конференції Буякевич запропонував Україні відмовитися від практики обмеження російських ЗМІ і в'їзду російських журналістів і подякував Арле Дезіру за те, що останній постійно засуджує таку діяльність.

"Я не вважаю, що Україна повинна надавати майданчики для того, щоб представники країни-агресора просували свою пропаганду на них. Включаючи ті випадки, коли цьому сприяють міжнародні організації!" - підкреслив він.

У той же час в коментарях до посту Золотухіна Олена Юрченко зазначила, що Буякевич на конференції "страждав", що в Україну не впустили двох працівників російських пропагандистських ресурсів.

"Сидів у залі, уваги до себе не привертав, потім з місця виступив і кудись зник", - уточнила вона.

Данило Агєєв зазначив, що Буякевич пішов якраз перед тим, як кримські журналісти почали розповідати про переслідування і погрози.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Служба безпеки України провела санкціонований обшук у банківському сейфі голови "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського, який підозрюється в зраді.