RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

16 квітня

Всі новини

Обвал гуртожитку в Житомирській області: названо ймовірну причину

Будівля студентського гуртожитку в селі Нова Чортория Житомирської області обвалилася через підмивання фундаменту грунтовими і дощовими водами.

Про це з посиланням на прес-службу Управління ГСЧС в Житомирській області повідомляє УНІАН.

Згідно з попередніми даними, обвалення сталося через підмивання фундаменту будівлі грунтовими і дощовими водами, в результаті чого сталося просідання фундаменту і часткове руйнування будівлі.

Відзначається, що 28 липня відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Любарського району. На засіданні прийнято рішення про обмеження доступу до місця руйнування і до гуртожитку в цілому для запобігання випадкам мародерства і травмування людей.

Крім цього, створено комісію, яка визначить ступінь аварійності будівлі і прийме рішення про ремонт або демонтаж третього під'їзду гуртожитку. Згідно з уточненими даними, "обвалом зруйновано частину тильної стіни, бічний несучої стіни та 24 житлові кімнати в третьому під'їзді загальною площею близько 330 кв. м. Загроза іншим двом під'їздам відсутня. Всього в третьому під'їзді було 48 кімнат. Загальна кількість житлових кімнат в гуртожитку 225 ".

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", в селі Нова Чортория Житомирської області вранці 28 липня обвалилася частина п'ятиповерхового будинку, в якому розташовується студентський гуртожиток Новочорторийського державного аграрного технікуму. Потерпілих не було, оскільки студенти знаходяться на канікулах.