RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​З'явилися докази звірств солдатів РФ у Донецьку в 2014 році: деталі

Наприкінці травня 2018 року до поліції Донеччини звернувся житель Київської області з повідомленням, що в червні 2014 року він став жертвою розбійного нападу у Донецьку.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіціі.

42-річний чоловік розповів, що у 2014 році в Донецьку біля заправки до нього підійшли двоє людей у формі та з автоматами, назвавшись бійцями батальйону "Восток". Вони наказали віддати ключі від його авто Mazda, а один при цьому вистрелив в асфальт біля ніг автовласника. Поранений осколками чоловік, рятуючись, намагався втекти, але його зупинили пострілами. Зрешеченого кулями потерпілого побили та відвезли до командира загону.

Згодом терористи відвезли постраждалого до лікарні аби вилікувати його та просити викуп у рідних у сумі 10 тис. доларів.

З лікарні чоловіка забирали в інвалідному візку. У нього відібрали не тільки машину, але й паспорт громадянина України, мобільний телефон та навіть одяг – зловмисникам приглянувся його спортивний костюм.

Через два місяці після звернення громадянина, його мучителів було встановлено.

Ватажком, який командував окремим загоном в бандформуванні "Восток", та одним з нападників виявилися громадяни РФ. Інший розбійник - раніше судимий місцевий житель родом з Макіївки, який перебував на посаді стрільця.

Оперативники зібрали беззаперечні докази їх причетності до злочину. Усім заочно оголошено про підозру у вчиненні злочинів за ч. 2 ст. 187 та ч.3 ст.289 Кримінального кодексу України. Жителі сусідньої держави оголошені в міжнародний розшук. Досудове розслідування триває.

Як повідомляв "Апостроф", у мережі опублікували відео допиту терористами "Л/ДНР" українського військового Павла Котенка, який потрапив до полону в серпні 2014 року.