RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Гучна заява СБУ по ліквідації Захарченко: в Україні зробили важливе попередження

Нещодавно опублікованого запису переговорів помічника нового ватажка ДНР Дениса Пушиліна недостатньо для того, щоб робити висновки про "замовлення" Кремлем ліквідації Олександра Захарченка.

Про це "Апострофу" розповів військовий експерт Олексій Арестович.

"Будь-яка така інформація, яка потрапляє до інтернету, в часи, коли інформаційно-психологічні операції є окремим видом бойових дій, викликає сумніви – на п’ятому році гібридної війни. Сумніви не в тому, що СБУ здатна записати розмови Пушиліна, і не в тому, що Пушилін таке міг сказати, але дуже велику грає роль контекст, в якому це було озвучено", - зазначає Арестович.

За його словами, не варто уподібнюватися російським "експертам" і робити будь-які висновки на підставі недостатніх доказів.

"Думаю, що СБУ просто грає у свої інформаційні ігри, за що їм честь і хвала. Але цієї інформації не достатньо, щоб робити висновки, що наказ усунути Захарченка віддавали в Кремлі. Щоб ми не уподібнювалися російському Міністерству оборони, яке каже, що ракета, яка потрапила в Україну у 1986 році, є беззаперечним доказом того, що українці збили літак. Поки що інформації недостатньо для далекосяжних висновків", - підкреслив експерт.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", існують чотири версії того, чому прибрали ватажка ДНР Олександра Захарченка.