RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Вибухи під Ічнею: генерал не виключив внутрішні розборки в ЗСУ

Причиною вибуху на складах боєприпасів біля Ічні могли стати внутрішні розборки між представниками Збройних сил України.

Таку думку висловив в інтерв'ю "Апострофу" екс-глава Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж.

"Як відомо, військова прокуратура порушила справу про халатність. І цю версію розглядають першочерговою. Я зараз не можу дати повну кваліфікацію події, але цю версію треба розглядати, тому що у нас фактично не працює модель, яка повинна забезпечити безпеку і оборону військових об'єктів від підпалів, навмисного або ненавмисного пошкодження боєприпасів", - сказав він.

Зараз головною є версія про теракт або диверсії, але Маломуж не виключає, що причиною вибуху могли стати внутрішні розборки між представниками Збройних сил України.

"У даній ситуації ми повинні розглядати всі версії: і в форматі можливого ослаблення нашої обороноздатності, і, особливо, в форматі напередодні Дня захисника України. Тобто в даній ситуації ми повинні ці версії розглядати рівно, поки не виявимо ознак конкретних фактів, тієї або іншою версією", - резюмував генерал.

Детальніше про причини і наслідки НП під Ічнею читайте в матеріалі "Апострофа" - Вибухи боєприпасів під Ічнею: хто винен і до чого тут Путін.