RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Росія шукає зв'язок керченського стрілка з "Правим сектором", у Яроша відповіли

Російське слідство проводить перевірку зв'язку Влада Рослякова, який влаштував масове вбивство в Керчинский технікумі, з українськими націоналістичними організаціями.

Про це повідомляє газета "Коммерсант".

За даними російського слідства, батько Рослякова не жив з сім'єю і вона була малозабезпеченою. Крім цього, мати хлопця є членом Кримської релігійної організації "Свідки Єгови", яка в Росії визнана, як екстремістська.

"За даними джерел, Владислава Рослякова зараз посилено перевіряють на зв'язок з екстремістами. З забороненими в Росії "Правим сектором" і УНА-УНСО", - йдеться в повідомленні.

Однак спікер "Правого сектора" Артем Скоропадський сказав UAportal, що ніякого зв'язку з "керчинский стрільцем" і організацією немає. Однак він зазначив, що якщо Слідчий комітет РФ захоче знайти такий зв'язок, він її знайде. Скоропадський підкреслив: "Просто так це все не робиться".

"Якщо вони почали розмову про такі речі, то, безумовно, у нього вдома знайдуть якусь листівку "Правого сектора", програму "Правого сектора", якісь шеврони "Правого сектора". Я не здивуюся, якщо у нього знайдуть якийсь військовий арсенал - гранати, автомати або ще що-небудь", - припустив спікер.

Також Скоропадський зауважив, що "Правий сектор", на відміну від інших українських націоналістичних організацій, є в Росії "універсальною страшилкою". Виходячи з цього в РФ так люблять "спекулювати його ім'ям".

Як повідомляв "Апостроф", мама Влада Рослякова, який влаштував стрілянину в Керчинский технікумі, була активісткою релігійної організації "Свідків Єгови" і виховувала сина в строгості, забороняючи йому розважатися.