RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

США збили балістичну ракету над океаном: опубліковано яскраве відео

В ході випробувань військові США двічі успішно здійснили перехоплення балістичної ракети за допомогою нової системи ПРО Standard Missile-3 Block IIA.

Про це пише Defense News.

Перехоплення відбувся біля західного узбережжя Гавайських островів. Система SM-3 Block IIA, запущена з есмінця Джон Фінн, знищила ракету, запущену з Тихоокеанського ракетного комплексу в Кауаї.

SM-3 Block IIA є спільною розробкою США і Японії. Як очікується, вона буде встановлена на американських станціях Aegis Ashore в Румунії та Польщі, а також і на майбутніх станціях Aegis Ashore в Японії.

Раніше випробування нової системи терпіли невдачі. Перший тест системи в лютому 2017 року було успішним, другий тест в червні 2017 року провалився через помилку моряка, який випадково запустив функцію саморуйнування ракети. Третій тест, проведений в січні 2018 року, також закінчився невдачею.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон має намір вийти з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності.